Дома

Сојуз на Математичари на Македонија
СООПШТЕНИЕ XIX PDF Печати Е-пошта
Напишано од Administrator   
на 17.05.2015, во 10:22 ч.

ОД СВЕТОТ НА МАТЕМАТИКАТА ВО МАКЕДОНИЈА

ПОЧИТУВАНИ
Во периодот од 23.08.2015 до 27.08.2015 во организација на проф.д-р Никола Тунески, Машински
факултет-Скопје, во Конгресниот центар на  универзитетот св. Кирил и Методи-Охрид, ќе се одржи
11-тата по ред меѓународна конференција  Geometric Function Theory and Applications-GFTA 2015
(меѓународен програмски одбор). Поканети се еминентни предавачи од областа
(види http://www.research-publication.com/index.php/gfta-2015). Учество на конференцијата може да
земат и математичари од било која математичка област, со претходно пријавување на истата
(повеќе види: тука)
Со почит
Претседател на СММ
Алекса Малчески

БАЛКАНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2015 (BMO 2015)

БАЛКАНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2015
Во периодот од 03.05.2015 до 08.05.2015 во Атина, Република Грција се одржа 32-та Балканска
математичка олимпијада. Нашата репрезентација како и сите други учесници беа сместени во прекрасниот
амбиент на хотелот Корал. Нашите екипа, која беше во комплетен состав, како и минатите годинипостигна
забележителен успех, освојувајќи четири бронзени медаљи. Освојувачи на медаљи се следните ученици:
1.Андреј Илиевски
2.Никола Грунчевски
3. Андреј Иванов
4. Божидар Стеваноси. 
Сојузот им го честита успехот на нашите репрезентативци, а на целата репрезентација и посакува успех
на претстојната Интернационална математичка олимпијада која оваа година ќе се одржи
во Чианг Маи, Кралството Тајланд. 
Резултати од BMO 2015,  види http://www.hms.gr/32bmo2015/results.htm
Задачи BMO 2015 види http://www.hms.gr/32bmo2015/problems.htm
Претседател на СММ
Алекса Малчески

ОД СВЕТОТ НА МАТЕМАТИКАТА ВО МАКЕДОНИЈА

ПОЧИТУВАНИ
На ден 05.05.2015 година во кампусот на Техничките фкултети, односно во просториите на Факултетот за
електротехника и информациски се одржа промотивно одбележување на Денот на Диференцијаните
равенки во Македонија. Инцијативен одбор за одбележвање на датум беа Проф.д-р Боро Пиперевски,
проф. д-р Лазо Димов и Проф.д-р Борко Илиевски. На настанот пред поголем број на присутни се
одржа трибина на тема: 
“За сличноста и различноста на Динамичките системи и Автономните 
системи диференцијални равенки”
Официјално соопштение, види тука.
Натпревари - Основно школо

ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО

ОБРАЗОВАНИЕ 2015-РЕЗУЛТАТИ

ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ-РЕЗУЛТАТИ

На 09.05.2015 година во просториите на Природно математичкиот факултет-Скопје се одржа XL-от
Државен натпревар за учениците од основото образование. Како и на претходните циклуси на натпревари,
и на овој натпревар се покажа, големата мотивираност на учениците и од година во година зглеменото
ниво на математички знаења. Секако дека тоа не е можно без професионалниот однос на нивните
професори-ментори. 
Постигнати резултати
седмо одделение      (види тука)
осмо одделение        (види тука)
деветто одделение   (види тука)

LAST_UPDATED2
 
СООПШТЕНИЕ XVIII PDF Печати Е-пошта
Напишано од Administrator   
на 03.05.2015, во 17:05 ч.

Натпревари - Основно школо

ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ-2015

ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ-2015 
ВАЖНО СООПШТЕНИЕ
Натпреварот ќе се одржи во Хемиски амфитеатар на Природно математички факултет. Сите учесници на натпреварот да бидат присутни во закажаното време пред хемискиот амфитеатар, во зградата на Институт за Хемија. 
Оние ученици кои во истиот ден се натпреваруваат и на натпреварот по Биологија ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ЈАВАТ кај Координаторот за натпревари во основно образование при СММ, д-р Слаѓана Брсакоска. 
Со почит 
Алекса Малчески


ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ 2015

ПОЧИТУВАНИ
На барање на најголемиот број учесници на Државниот натпревар за учениците од основното образование, во консултација со надлежните институции, истиот е одложен за 09.02.2015 година. Во прилог е писмото покана кое е испратено до сите училишта, учесници на натпреварот со свои ученици (види тука)
СММ го задржува правото за измена на местото на одржување на натпреварот, како и дополнување на списокот на учесници со ученици-учесници на минатогодишната ЈММО, кои според правилникот имаат право на учество. 
Претседател на СММ
Алекса Малчески

Натпревари - Средно школо

EGMO-2015

ПОЧИТУВАНИ
Во периодот од 14.04.2015 до 20.04.2015 во МИНСК, Република БЕЛОРУСИЈА по четврт пат се одржа Европската математичка олимпијада за ученички (EGMO-2015). Нашата репрезентација беше во состав
1. Сања Симоновиќ
2. Теа Стоилковска
3. Теодора Бујаровска
4. Aнастасија Трајанова
Нашата репрезентација пристигна еден ден порано, и ја почувствува тополината на организаторот и белорускиот народ за што СММ им е посебно благодарен. Организаторот со својата перфектна организација создаде атмосфера да сите учесници на олимпијадата се осеќаат пријатно. Македонската репрезентација во силната конкуренција освои еден бронзен медал-Теодора Бујаровска, и една ученичка освои пофалница-Сања Симоновиќ. Со малку повеќе среќа исходот можеше да биде уште поповолен. Сепак за прво учество на овој натрпевар треба да бидеме задоволни, ако се земе предвид намерата на основачот на ова натпреварување да го претвори истото во натпревар од највисок ранг. Таква беше и констатацијата на сите присутни на настанот кои ова издание на EGMO го поистоветија според тежината со IMO.  
Кај нашата репрезентација преовладуваше чувството дека се наоѓа во модерно организирано општество. Нашата репрезентација од страна на медиумите во Белорусија беше многу пати интервјуирана и соодветно како никогаш досега презентирана, а за првпат воопшто една наша репрезентација се најде на насловните страници на еден весник(види тука).
Напреварувачки задачи прв ден
Напреварувачки задачи втор ден
Решенија на задачите
СММ на нашите репрезентативки им посакува понатамошни успеси на натпреварите и воопшто, а на организаторот на натпреварот, уште еднаш, им се заблагодарува за одличниот прием во нивната земја. 
Со почит 
Алекса Малчески

Македонска Математичка Олимпијада

МАКЕДОНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2015-КОНЕЧНИ РЕЗУЛТАТИ

ПОЧИТУВАНИ
На 04.04.2015 година во Универзитетот ФОН-Скопје, се одржа Македонската математичка олимпијада 2015, за учениците од средното образование. По бројот на учесници најголема досега, што и се покажа како оправдано, според постигнатите резултати. Иако условите во кои се одржа олимпијадата, традиционално се скромни, провејуваше, доминантна беше, како никогаш досега силно академска атмосфера од сите учесници на истата: професорите-ментори, натпреварувачите, родителите, комисиите. СММ им се заблагодарува на сите кои беа дел од оваа ОЛИМПИЈАДА. Притоа се постигнаа одлични резултати, кои може да се видат тука
На истата, традиционално, на крајот на натпреварот беше избрана екипата која ќе не претставува на БМО 2015 и ИМО 2015 (учесниците може да се видат од поставениот список). СММ им посакува успеси на претстојните натпревари. 
Со почит 
Алекса Малчески


5-ти конгрес на математичарите на Македонија_ЗБОРНИК ОД ТРУДОВИ-МАТЕМАТИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ

ПОЧИТУВАНИ
Во печат влезе првиот од серијата ЗБОРНИЦИ од 5-от конгрес на математичарите на Македонија. Првиот ЗБОРНИК е од делот МАТЕМАТИЧКО ОБРАЗОВАНИЕ. Бидејќи документите се големи истиот е логиран овде по делови.
прв дел (види тука)
втор дел (види тука)
трет дел (види тука)
четврт дел (види тука)
петти дел (види тука)
шести дел (види тука)


УЧЕСНИЦИ НА ДРЖАВНИОТ НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ 2015 ГОДИНА

Согласно Правилникот за организирање и изведување на натпревари во основното образование, учество на Државниот натпревар за основно образование 2015 обезбедија следните ученици 
7-мо одделение
8-мо одделение
9-то одделение
Право на учество, според Правилникот за организирање и изведување на натпревари во основното образование, имаат и оние ученици кои во минатата година на МММО освоиле најмалку награда. 
Почитувани
И понатаму имаме проблеми со логирањето на документите на сајтот. Доколку има некаков проблем ве молиме направете допис на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

 
СООПШТЕНИЕ XVII PDF Печати Е-пошта
Напишано од Administrator   
на 22.03.2015, во 14:02 ч.

Натпревари - Основно школо

БАЛКАНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2015 (BMO 2015)

Во периодот од 03.05.2015 до 08.05.2015 година, во Aтина, Република Grcija ќе се одржи 32-тата Балканска Математичка Олимпијада, мандат добиен од бордот на MASSEE  на состанокот од 28 април 2014 година. Република Македонија на истата ќе учествува на вообичаен начин, со 6 натпреварувачи, Лидер и Депутилидер. Правилата за одржување на истата се стандардни како и во претходните години. Изборот на нашата екипа ќе се направи по одржување на Македонска Математичка Олимпијада, закажана за 04.04.2015 година (терминот се помести заради празникот Велигден). На сите ученици кандидати за состав на тимот им пожелуваме успех.
Претседател на СММ
Алекса Малчески

Натпревари - Основно школо

EGMO 2015

На ден 20.03.2014 година се спроведе изборен натпревар за екипа на EGMO 2015. Од седум повикани кандидати на дополнително тестирање за избор на екипа: Теодора Бујароска, Климентина Крстеска, Теа Стоилковска, Мими Филова, Анастасија Трајанова, Ана Чалоска, Сања Симоновиќ, ласман на 4-тиот натпревар EGMO 2015 обезбедија Теодора Бујароска,Теа Стоилковска, Анастасија Трајанова и Сања Симоновиќ. Сојузот на математичари им пожелува успех и добар индивидуален и тимски пласман на натпреварот, кој оваа година ќе се одржи во Минск, Република Белорусија. Повеќе за настанот EGMO 2015 можете да видите на сајтот egmo.org.
Со почит,
претседател на СММ
Алекса Малчески


ЈУНИОРСКА БАЛКАНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2015 (JBMO 2015)

ПОЧИТУВАНИ
Во периодот од 24.06.2015 до 29.05.2015 година, во Белград, Република Србија ќе се одржи 19-тата Јуниорска Балканска Математичка Олимпијада. Република Македонија на истата ќе учествува на вообичаен начин, со 6 натпреварувачи, Лидер и Депутилидер. Правилата за одржување на истата се стандардни како и во претходните години. Изборот на нашата екипа ќе се направи по одржување на Јуниорската Македонска Математичка Олимпијада, закажана за 30.05.2015 година. На сите ученици кандидати за состав на тимот им пожелуваме успех.
Претседател на СММ
Алекса Малчески
 
СООПШТЕНИЕ XVI PDF Печати Е-пошта
Напишано од Administrator   
на 15.03.2015, во 22:26 ч.

Натпревари - Основно школо

УЧЕСНИЦИ НА РЕГИОНАЛНИОТ НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ_2014/2015

ПОЧИТУВАНИ
Регионалниот натпревар за учениците од основото образование ќе се одржи на 28.03.2015 година во 22 региони во Република Македонија. На истиот ќе учествуваат следните ученици: 
Регион Берово, Делчево, Пехчево, Македонска Каменица     види тука
Регион Дебар, Центар Жупа, Маврово Ростуше  види тука
Регион Гевгелија, Дојран, Валандово, Богданци, види тука
Регион Кочани, Виница, Зрновци, Чишиново-Облешео види тука
Регион Крива Паланка, Кратово, Ранковце види тука
Регион Охрид, Белчишта види тука
Регион Битола, Ресен, Могила, Новаци, Демир Хисар види тука
Регион Кавадарци, Неготино, Росоман, Демир Капија види тука
Регион Струга, Вевчани види тука
Регион Струмица, Радовиш, Ново Село, Василево, Босилово, Конче види тука
Регион Тетово, Врапчиште, Јегуновце види тука
Регион Велес, Градско, Свети Николе, Чашка, Лозово види тука
Регион Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Долнени, Кривогаштани види тука
Регион Штип, Пробиштип, Карбинци види тука
Регион Гостивар, Боговиње, Врапчиште види тука
Регион Куманово, Старо Нагоричане, Липково, Орашец, Клечовце види тука
Регион Скопје-Центар  види тука
Регион Скопје-Кислеа Вода, Аеродром, Зелениково, Студеничани, Сопиште види тука
Регион Скопје-Гази Баба, Илинден, Петровец види тука
Регион Скопје-Карпош, Ѓорче Петров, Сарај види тука
Регион Скопје-Чаир, Бутел, Чучер Сандево, Шуто Оризари види тука

Сојузот на математичари на Македонија им пожелува на сите учесници успех на натпреварот.


Резултати_општински_натпревар_основно_образование_2015_по_региони

 

Резултати од општинскиот натпревар за основно образованеи по региони:
Регион Берово, Делчево, Пехчево, Македонска Каменица     види тука
Регион Дебар, Центар Жупа, Маврово Ростуше  види тука
Регион Гевгелија, Дојран, Валандово, Богданци, види тука
Регион Кочани, Виница, Зрновци, Чишиново-Облешео види тука
Регион Крива Паланка, Кратово, Ранковце види тука
Регион Охрид, Белчишта види тука
Регион Битола, Ресен, Могила, Новаци, Демир Хисар види тука
Регион Кавадарци, Неготино, Росоман, Демир Капија види тука
Регион Струга, Вевчани види тука
Регион Струмица, Радовиш, Ново Село, Василево, Босилово, Конче види тука
Регион Тетово, Врапчиште, Јегуновце види тука
Регион Велес, Градско, Свети Николе, Чашка, Лозово види тука
Регион Прилеп, Крушево, Македонски Брод, Долнени, Кривогаштани види тука
Регион Штип, Пробиштип, Карбинци види тука
Регион Гостивар, Боговиње, Врапчиште види тука
Регион Куманово, Старо Нагоричане, Липково, Орашец, Клечовце види тука
Регион Скопје-Центар  види тука
Регион Скопје-Кислеа Вода, Аеродром, Зелениково, Студеничани, Сопиште види тука
Регион Скопје-Гази Баба, Илинден, Петровец види тука
Регион Скопје-Карпош, Ѓорче Петров, Сарај види тука
Регион Скопје Чаир, Бутел, Чучер Сандево, Шуто Оризари види тука

Останато

УЧЕНИЧКИ ИНСТИТУТ ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА

Сојузот на математичари на Македонија ја продолжува својата 66 годишна мисија на развој на математиката во Република Македонија. Од аспект на на работа со талентирани ученици од основното и средното образование, покрај бројните натпревари, СММ се вклучи во работата на Ученичкиот институт. СММ воспостави соработка со МАКЕДОНСКАТА АКАДЕМИЈА НА НАУКИ И УМЕТНОСТИ (МАНУ), каде во тек е проектот Ученички институт по математика и информатика. Повеќе за обликот на соработката и целите на овој проект, во кој може да се вклучат сите ученици од средното образование може да се види тука.


Натпревари - Средно школо

 

Македонска математичака олимипијада 2015

На 04.04.2015 година ќе се одржи Македонската математичка олипијада 2015 година(ММО 2015). Врз база на резултатите од одржаниот Државен натпревар за учениците од средното образование кој се одржа на 14.03.2015 година, на ММО 2015 година се повикуваат следните ученици: види тука
Сојузот на математичари на Мекедонија на сите учесници им пожелува успех на натпреварот. Местото на одржување на натпреварот дополнително ќе биде објавен.

 

 


ДРЖАВЕН НАТПРЕВАР ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД СРЕДНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2014/2015 ГОДИНА РЕЗУЛТАТИ

 

Во просториите на Машинскиот факултет-Скопје се одржа 58-от Државен натпревар за учениците од сртедното образование. Постигнатите резултати, гледано во целост се одлични, за што СММ им го честита успехот на сите учесници на натпреварот. Во прилог се табелите на постигањата на учениците по класови.
Прва година: види тука
Втора година: види тука
Трета година: види тука
Четврата година: види тука

Натпревари - Основно школо

Резултати општински натпревар основно образование 2015 по региони

Резултати од општинскиот натпревар за основно образованеи по региони:
Регион Берово, Делчево, Пехчево, Македонска Каменица     види тука
Регион Дебар, Центар Жупа, Маврово Ростуше  види тука

 

LAST_UPDATED2
 
СООПШТЕНИЕ XV PDF Печати Е-пошта
Напишано од Administrator   
на 26.02.2015, во 10:13 ч.

РЕГИОНАЛЕН НАТПРЕВАР ПО МАТЕМАТИКА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД ОСНОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ВО УЧЕБНАТА 2014/2015 ГОДИНА

ПОЧИТУВАНИ
На 28.03.2015 година во 22 региони ќе се одржи Регионалниот натпревар за учениците од основното образование. Во прилог е писмото покана за истиот во кој се содржат домаќините на овој натпревар. Листите со учесници на оваа страна дополнително ќе бидат објавени. Писмо покана: види тука


Останато

SEEMOUS 2015

Математичката олимпијада за студенти на Југоисточна Европа, еквивалент на БМО и ЈБМО по својот обем, се одржа во периодот од 03.03.2015 година до 08.03.2015 година во Охрид. Домаќин и организатор на истата беше Сојузот на математичари на Македонија(СММ). Со тоа СММ во неполни девет месеци беше домаќин и организираше три големи меѓународни настани (еден конгрес и две олимпијади). Организацијата на SEEMOUS 2015, е добиена од бордот на MASSEE, каде СММ е основач. Укажаната доверба СММ потполно ја оправда, благодарејќи на неговите волонтерите, како членови на Организациониот одбор, членови на жирито, членови на тимот за координација и членови на Комитетот за селекција на проблеми. Олимпијадата се изведе, како и досега, достигнувајќи ги високите меѓународни стандарди. На олимпијадата беа присутни 118 странски гости и 30 членови на СММ. Успехот на студентите учесници на натпреварот може да се види на страната 
http://seemous2015.smm.com.mk/
За успехот на манифестацијата секако голем допринос даде Хотелот Метропол, високиот професионализам на неговите вработени, како и на Хотелот Гарден, и сите други ангажирани лица кои не се членови на СММ. СММ во оваа прилика искрено им се заблагодарува.
Претседател на СММ
Алекса Малчески


ТАБЕЛА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ЗА МЕЃУНАРОДНИОТ НАТПРЕВАР КЕНГУР 2015

За ефикасно спроведување на натпреварот кој ќе се одржи на 19.03.2015 година, рокот за пријавување е до 07 март 2015 година (уплатата да биде групна до 09.03.2015).

Пријавувањето да биде задолжително по e-mail на адресите: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите или Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

и тоа во Excel табела која може да ја симнете тука.

Со почит

Алекса Малчески


Натпревари - Основно школо

Резултати од вториот Општински натпревар за учениците во основното образование во учебната 2014/2015

Во прилог се резултатите од вториот Општински натпревар за учениците од основнто образование кој се одржа на 28.02.2014 година


Богданци

Центар Жупа

Дебар
Делчево
Демир Капија
Долнени
Гевгелија
Кавадарци
Кочани
Крушево
Кривогаштани
Лозово
Ново Село
Охрид
Прилеп
Радовиш
Ранковце
Шуто Оризари
Скопје-Бутел
Скопје-Чаир
Скопје-Центар
Аеродром
Скопје-Кисела Вода
Скопје-Гази Баба
Скопје-Карпош
Студеничани
Струга
Струмица
Свети Николе
Валандово
Вевчани
Виница
Василево
Велес
Врапчиште
Зрновци
Залениково
Облешево-Чешиново
Македонска Каменица
Битола
Босилово
Штип
Чучер Сандево
Дебарца
Демир Хисар
Дојран
Градско
Јегуновце
Карбинци
Крива Паланка
Куманово
Могила
Неготионо
Македонски Брод
Пехчево
Пласница
Пробиштип
Ресен
Росоман
Тетово

 

LAST_UPDATED2
Повеќе...
 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Previous Next
Соопштение за наставниците и учениците

Почитувани,

 

За сите информации во врска со списанието Нумерус, можете да се обраќајте се на следната e-mail адреса: numerus@t-home.mk.

JMMO 2009

Јуниорска Македонска Математичка Олимпијада 2009

На 30 мај во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа ЈММО2009 за ученици до 15,5 години. СММ честита на освојувачите на медали и пофалби и им посакува успех на учениците кои ќе учествуваат на Балканската јуниорска математичка олимпијата.

Ранг-листа

ММО 2009

МАКЕДОНСКА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА 2009

- за учениците од средното образование  -

Денес, на 11 април 2009 во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа ММО-2009 за ученици од средното образование. 

Републички натпревар 2009

Републички натпревар за средно образование 2009

На 14 март 2009 на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа Републичкиот натпревар по математика за ученици од средните училишта.

Сојузот на математичарите на Македонија им честита на наградените и пофалените учесници и им посакува многу успех на учесниците на Македонската математичка олимпијада. 

Ранг-листи на учесниците

Резултати од регионалниот натпревар

Ранг-листи на учесниците на регионалниот натпревар за средно образование

Кенгур 2009

Меѓународниот математички натпревар Кенгур во 2009, ќе се одржи на 26 март 2009 година со почеток во 11 часот.

Категориите на натреварот се:

1 и 2 одделение од основно училиште

3 и 4 одделение од основно училиште

5 и 6 одделение од основно училиште

7 и 8 одделение од основно училиште

1 и 2 година од средно училиште

3 и 4 година од средно училиште

Пријавувањето на учениците да биде до одговорните наставници до 20 февруари 2009 година

Календар на натпревари по математика

КАЛЕНДАР на натпреварите во средно образование во учебната 2008/09 година

 

 Регионален натпревар 
14.02.2009
 Републички натпревар
14.03.2009
 Македонска математичка олимпијада      
11.04.2009
 Балканска математичка олимпијада  крај на месец април или почеток на месец мај 2009
 Меѓународна математичка олимпијаа
 средина на месец јуни 2009
  

 

Календар за натпревари за основно образование 2008/09

КАЛЕНДАР за одржување на натпреварите по математика за учениците од основните училишта во учебната 2008/09 година

 Регионален натпревар 
04.04.2009
 Републички натпревар
02.05.2009
 Македонска математичка олимпијада за ученици до 15,5 години     
30.05.2009
  
  

БМО

Во тек е 25-тата Балканска Математичка Олимпијада.

Среќа и успех на натпреварот за сите натпреварувачи, а особено за македонскиот тим.

ММО 2008

ММО 2008 ќе се одржи на 19.04.2008 година во просториите на ФОН

Писмо за учесниците

Писмо за Државен натпревар
Писмо до средните училишта за учесниците на Државниот натпревар по математика
Календар
Овде ќе го најдете календарот на натпревари за учениците од основното и средното образование во учебната 2007/2008 година.
Нов сајт

Во фаза е изработката на новиот сајт на СММ. Ги очекуваме вашите коментари и сугестии.

Конгрес

Објавивме информации поврзани со Четвртиот конгрес на математичарите на Македонија. Регистрирајте се!!!

Прво соопштение за наставниците по математика

Наскоро!!!

Наскоро ќе објавиме информации за БМО (Балканската математичка олимпијада) која оваа година ќе се одржи во нашата земја.

Списанија

Во подготовка се новите броеви на списанијата „Сигма“ и „Нумерус“. Не заборавајте да ги погледнете подготвителните задачи за натпревари.


Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.